ارتباط با ما 53884 - (21) 98+

کشاورزی هوشمند

زمان مطالعه: 4 دقیقه کشاورزی هوشمند و بحران غذا:    تکنولوژی و فناوری به هر کجا پا گذاشته است تاثیرات زیادی را به همراه داشته. تاثیراتی مثبت که همیشه سبب افزایش بهره وری و تولید بوده است. در بخش کشاورزی هم این رشد با حضور کشاورزی هوشمند توانسته در ابعاد مختلف سبب رشد چشمگیر محصولات باشد. با افزایش جمعیت ...

مزایای استفاده از کشاورزی هوشمند
4 دقیقه
1 دیدگاه
روابط عمومی کارگاهِ تو
زمان مطالعه: 4 دقیقه

کشاورزی هوشمند و بحران غذا:

   تکنولوژی و فناوری به هر کجا پا گذاشته است تاثیرات زیادی را به همراه داشته. تاثیراتی مثبت که همیشه سبب افزایش بهره وری و تولید بوده است. در بخش کشاورزی هم این رشد با حضور کشاورزی هوشمند توانسته در ابعاد مختلف سبب رشد چشمگیر محصولات باشد. با افزایش جمعیت نیاز مبرمی به تولید محصولات غذایی در تمام نقاط جهان به چشم می خورد و کشاورزان در تلاش هستند تا با استفاده از فناوری روز به افزایش تولیدات کشاورزی نائل شوند. شاید بتوان به جرات گفت در زمان بحران غذایی، بهره وری از کشاورزی هوشمند، مسیری مطمئن و ارزشمند است.

توجه و بهره بردن از این تکنولوژی مدرن، کمک می کند تا کشاورزان از آسیب هایی که محصولات آنها را تهدید می کند، مطلع شده و به سرعت آنها را رفع نمایند. کشاورزی به روش هوشمند سبب کاهش ورودی ها و افزایش تولید می شود به شرط آنکه زمان و اقدامات لازم برای استفاده از این بهره وری فراهم شود. با معرفی اینترنت اشیا باید منتظر تاثیرات آن بر تمامی حرفه ها باشیم. جنبه های مثبت این تکنولوژی برای افرادی است که آن را می پذیرند و در جهت بهبود کسب و کار خود از آن بهره می برند. این تکنولوژی در بخش کشاورزی نیز بسیار موثر می باشد.

نقش کشاورزی هوشمند در افزایش تولید محصولات کشاورزی:

   اگر بخواهیم به نقش کشاورزی هوشمند در افزایش تولید محصولات کشاورزی بپردازیم، بهتر است با ساده ترین مثالها پیش برویم. استفاده از سامانه های هوشمند، سنسورهای هوشمند و پهپادها همگی باعث می شوند تا روند رسیدگی، پیشگیری و رشد در صنعت کشاورزی با سرعت بیشتری انجام گیرد. این روزها با استفاده از پهپادهای سمپاشی، می توان هکتارها زمین کشاورزی را در مدت زمان کمی سمپاشی کرد. همچنین با کمک فناوری هوشمند، کشاورزان می توانند به راحتی از شرایط خاک منطقه مطلع شوند و اقدامات لازم برای رشد مطلوب محصولات را فراهم کنند. کشاورزی هوشمند در مراحل کاشت، داشت و برداشت، خروجی های مطلوب تری نسبت به کشاورزی سنتی به ارمغان آورده و این با مشاهده نتایج قابل اعتمادی است که گزارش شده است.

کشاورزی به روش هوشمند یک رویکرد مبتنی بر اطلاعات و داده هایی است که نیازمند مشاهده و اقدام است. اقداماتی که در این حوزه انجام می شود و بر پایه حفاظت از محیط زیست و دستیابی به بهبود و افزایش تولیدات کشاورزی می باشد.

روش های پیاده سازی کشاورزی هوشمند:

   روش های بسیاری به خدمت صنعت کشاورزی آمده است تا با پیاده سازی آنها بتوان به افزایش محصولات کمک شایانی نمود. در ادامه نوشتار به برخی از مهمترین آنها اشاره می کنیم.

تلفن همراه: یکی از روش های پیاده سازی کشاورزی هوشمند، استفاده از تلفن همراه است. از طریق اپلیکیشن های تلفن همراه می توان به راحتی از شرایط آب و هوایی منطقه تا چند روز آینده مطلع شد و در صورت نیاز به پیش بینی های لازم اقدام کرد.گزارش شده است، کشاورزانی که از این روش استفاده می کنند سالانه 18 درصد افزایش می یابند و این نشان دهنده گسترش استفاده از فناوری روز در صنعت کشاورزی است.

آبیاری قطره ای: استفاده از آبیاری قطره ای نیز از دیگر روش های موثر در روند هوشمند شدن صنعت کشاورزی به شمار می آید که سبب شده تا آسیب های کمتری به محیط زیست وارد شود و همچنین از هدر رفتن منابع آبی جلوگیری کرده است.

حسگرها: استفاده از حسگرها جهت بررسی وضعیت خاک، رطوبت و هوا مورد استفاده قرار می گیرد. که با توجه به این اطلاعات زمان و روش های موثر آبیاری و سمپاشی را تنظیم می نماید.

مقایسه کشاورزی هوشمند با کشاورزی سنتی:

   در مقام مقایسه کشاورزی هوشمند با کشاورزی سنتی باید به نقش کشاورزی در اقتصاد پرداخت. کشاورزی نقش مهم و موثری در اقتصاد ایفا می کند. صادرات محصولات کشاورزی باعث توسعه اقتصادی کشور شده از اینرو باید تصمیماتی اتخاذ کرد تا به کشاورزی پایدار نائل شویم. برای نیل به این مقصد لازم است تا با تمام توان از تکنولوژی روز بهره مند شویم. عدم مکانیزه بودن کشاورزی سبب افت کیفیت و کاهش تولیدات می شود. هدر رفتن انرژی و منابع آب نیز باعث خواهد شد تا روند کشاورزی نزول یابد. لذا ضروری است تا با شتاب بیشتری از کشاورزی سنتی به کشاورزی هوشمند کوچ کنیم. با استفاده از فناوری هوشمند در کشاورزی، می توان حتی در اقلیم های خشک نیز به کشاورزی پرداخت.

کشاورزی یک حرفه سخت است و برای دیدن ثمره آن نیاز به زمان است. لذا بسیاری از جوانان به این دلایل از انجام آن سر باز می زنند. اما با ورود ماشین های کشاورزی که سبب راحت تر شدن کارها شده است، سبب خواهد شد تا جوانان نیز به سمت کشاورزی تمایل پیدا کنند. تراکتورهای بی سرنشین، سامانه های هوشمند هواشناسی و تجزیه و تحلیل محصولات و خاک همگی کلید صنعتی مفیدی هستند تا بتوان به بهره وری بیشتری دست یافت.

مزایای استفاده از کشاورزی هوشمند:

   ورود هر تکنولوژی جدیدی ابتدا سبب عدم پذیرش از طرف افراد می شود. کشاورزی هوشمند نیز در ابتدای راه چنین بود. کشاورزان در برابر پذیرش آن مقاومت می کردند و بخشی از آن به دلیل سرمایه گذاری اولیه برای استفاده از آن بود. آنها نمی پذیرفتند که با گذشت زمان این هزینه به صورت یک سود به سمت آنها باز خواهد گشت. در ادامه به مزایای استفاده از کشاورزی هوشمند اشاره می کنیم:

  • صرفه جویی در زمان: استفاده از سامانه هوشمند حتی از راه دور یکی از مزایای آن بشمار می آید. در این روش نیازی نیست تا کشاورز برای تنظیم دمای گلخانه به محل مراجعه نماید بلکه می تواند از طریق سامانه هوشمند آن را تنظیم و مدیریت نماید.
  • کاهش احتمال خطا: این سامانه به دلیل هوشمند بود احتمال خطا را کاهش داده است و کشاورزان می توانند با استفاده از آن کیفیت محصولات خود را بالا برده و شرایط رشد مطلوبر تری را فراهم نمایند.
  • اینترنت اشیا: بهره بردن از اینترنت اشیا کمک می کند تا محصولات با کیفیتی ارائه شود و همچنین به افزایش تولید کمک شایانی می کند. نصب سنسور در زمین های زراعی باعث می شود تا شرایط خاک توسط سنسورها جمع آوری شده و از بروز بیماری ها پیشگیری نمایند. همچنین این سنسورها مانند یک رطوبت سنج عمل کرده و رطوبت خاک را اندازه گیری می کند.

1 نظر ارسال شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.